ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Як позаторішнє відео з українською дівчинкою перетворилось на фейк про Курськ

Розповідаємо сьогодні, як вірусне відео про "курську дівчинку" насправді було зняте в Україні ще в жовтні 2022 року, а дитина на відео — українка.
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

"Солдат та російська дитина", "Боєць ЗСУ та дівчинка з Курщини", "Ось як українські військові поводяться з російським населенням у Курську". Відео з такими підписами віруситься у соцмережах і збирає тисячі вподобайок, а перегляди досягають сотень тисяч.

У коментарях одні стверджують, що "курська дівчинка" відразу здасть інформацію про українських військових, інші наголошують на різниці між діями українських та російських військових на чужих територіях.



Насправді це відео позаторішнє. Наприклад, цей ролик опублікували в мережі «X» (twitter) ще 12 жовтня 2022.

Завдяки шеврону можна дізнатися, що перед нами військовий Закарпатського добровольчого батальйону «Сонечко». Дівчинка в кадрі, як не важко здогадатися — українка. А знімали відео на території України.

Ймовірно це емоційне відео випадково завірусилося в мережі, а користувачі переплели побачене з подіями на Курщині та почали ним активно ділитися.

Відео також підхопили недоброчесні люди, які шляхом охоплення намагаються розкрутити свої фейсбук-сторінки та тг-канали small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01