ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Чи справді на Вінниччині є традиція влаштовувати немовлятам фотосесію, загортаючи їх в український прапор?

Одна з наших читачок поцікавилась, чи дійсно на Вінниччині активно практикується фотографування немовлят, загорнутих в український прапор. Розбираємось у цій історії
ПРАВДА
ПРАВДА

Наша читачка Анастасія Султан цікавиться, чи дійсно на Вінниччині є традиція влаштовувати немовлятам фотосесію, загортаючи їх в український прапор. Це правда.

 


Увагу читачки привернув допис у фейсбуці, в якому йдеться, що «колись в Бандерівських сім'ях була традиція загортати новонароджене немовля в синьо-жовтий прапор, який зберігався в неї до кінця життя».

 «Приємно бачити, що така традиція появилась тепер на Вінниччині», — пише автор допису (дивіться скрин/колаж). 492 поширення та понад 600 уподобань! Він каже, що фото взяв із сайту пологового відділення Калинівської центральної районної лікарні.

 Нам не вдалося його там знайти.

Натомість ця і багато інших світлин з немовлятами викладені на сайті Калинівської міської ради ще в серпні минулого року. А також на фейсбук-сторінці Департамента охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА.

«Раніше ми фотографували немовлят у жовто-блакитному знамені лише до свята, а з початком повномасштабної війни усі матусі хочуть, щоб сфотографувати їхніх немовлят з українським прапором. Це вже традиція, якої ми дотримуємося», — цитують заступницю медичного директора з якості медичного обслуговування Калинівської центральної районної лікарні Людмилу Яремчук.

На одній зі світлин поруч із жовто-блакитним прапором можна побачити також піксельні кольори, які використовуються на українських військових одностроях (зображення по центру).

Це нас трохи збентежило, адже геть нещодавно українці самі насміхалися з росіян, які під час виписки з пологового будинку новонародженого сина кутають у ковдрочку (“конвєртік”) в стилі "мілітарі".  Деякі журналісти іронізували, що незабаром на росії відправлятимуть на фронт уже з пелюшок  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01