ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Дружили з дитинства, стали кумами, разом пішли на фронт, де в бою поклали життя

Цього тижня працюємо виключно за вашими запитами. Журналістка, а віднедавна й наша читачка Ірина Синельник (про яку ми нещодавно писали https://bit.ly/45PrGxo) просить перевірити емоційний допис, який зараз активно поширюють у соцмережах. Каже, цей колаж бачили в одному з російських «пабліків». Тому й сумнівається
ПРАВДА
ПРАВДА

На колажі зображено двох хлопців, які загинули на війні. Автор допису акцентує увагу на тому, що молодь сьогодні дозволяє собі розважатися, тоді як багато інших юнаків зі зброєю в руках боронять Україну від російських агресорів і віддають за це свої життя.

Щоб показати контраст між цими різними способами життя, користувач додає фото двох українських військових і описує, як вони дружили з дитинства, стали кумами, разом пішли на фронт, де в бою поклали життя. Колаж поширили майже 4000 людей, вподобали понад 5000.

 Ми перевірили цю інформацію і дізналися, чи справді це так чи перед нами ще один фейк про українських військових.

 Це правда. На фото дійсно зображені українські військовослужбовці, які загинули (читай — їх убили росіяни) в боях на Донеччині. Їхні імена: Олександр Король та Дмитро Богданов.

Хлопці, як і сказано в дописі, були кумами, давно дружили, і на їхню шану в рідному селі Галайки (Білоцерківський район, Київська область) встановили меморіальні таблички.

Що цікаво: на тих табличках окрім загальної інформації про хлопців, після прізвищ кожного викарбувано ще й слово “Кум”.

 

 

 Розповімо трохи більше про життя кожного з цих захисників і чим вони займалися до війни.

✔️ Дмитро Богданов народився 7 квітня 2001 року у селі Галайки. Закінчив Галайківську загальноосвітню школу та продовжив навчання у Володарському ПТУ за спеціальністю електрика. Після одруження проживав у Києві, де працював у головному управлінні Національної поліції.

17 січня 2023 року Дмитро отримав важкі поранення у селі Володимирівка Донецької області, а 19 лютого 2023 року його життя обірвалося від отриманих травм у військовому шпиталі. Без сина, батька та чоловіка залишилася мати, дружина та однорічний син.

✔️ Олександр Король народився 30 квітня 2002 року в селі Галайки. Свої дитячі роки він провів у рідній Тетіївській громаді. Після закінчення Галайківської школи Олександр продовжив навчання у Ржищівському професійно-технічному училищі, де здобув спеціальність газоелектрозварювальника.

15 листопада 2022 року підписав контракт і пішов добровольцем захищати Україну. Загинув 26 травня цього року під час бою у селищі Володимирівка Донецької області. В Олександра залишилися мати, батько та молодший брат.

Дмитро й Олександр були ліпшими друзями з дуже ранніх років та завжди трималися поруч:

 «Найкращі друзі, куми, побратими... Хлопці, які з дитинства йшли пліч-о-пліч, не вагаючись стали на захист своєї рідної Батьківщини й віддали за неї найцінніше - свої ще такі молоді життя», — написав про них Богдан Балагура, голова Тетіївської міської ради.

 Надсилайте нам у приватні повідомлення на Фейсбук сторінку сумнівну інформацію на перевірку. Можливо саме ваша тема з'явиться в одній із наших наступних публікацій small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01