ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Грамоти з українською символікою в російських школах: новий інцидент у Барнаулі

У російському місті Барнаул учням 3-А класу вручили грамоти з українською символікою. Подібні інциденти вже траплялися раніше, коли російські діти отримували грамоти з українською символікою через неуважність освітян.
ПРАВДА
ПРАВДА

"Грамоти ці гарні й нові, роздають їх росіяни знову"

У російському місті Барнаул учням 3-А класу вручили грамоти з українською символікою. Це сталося 23 травня в школі №49.



На документах зображений державний прапор України та український національний символ – Тризуб.


"За хороше навчання й активну участь в житті школи та класу", – написано на папірцях.

Класна керівниця пояснила, що грамоти роздрукував батько одного з учнів цього класу. Директорка закладу зі свого боку заявила, що грамоти підписувала особисто вона, але не звернула увагу на символіку.

Після розголосу керівництво школи пообіцяло замінити грамоти на російські.

Цікаво, що кілька місяців тому влада так званої росії офіційно занесла український Тризуб до реєстру "фашистських організацій".

На болотах це вже ледь не традиція.

▪ У тому ж Барнаулі у 2016 році в дитячому садку №258 вихованцям також видали грамоти із українською символікою. Завідувачка закладу це пояснила людською неуважністю.

▪ У 2022 грамоти з українським Тризубом видали дітям в місті Чіта за участь у конкурсі "Містер і Міс літо-2022". Цей випадок трапився в дитячому садку №73.

▪ Ще один курйоз стався 8 грудня 2023 року в Хабаровську. В російському дитсадку №137 проводили змагання з піонерболу (спортивна гра з м'ячем часів совку, схожа за правилами на волейбол). Переможців також нагородили грамотами з українськими символами.

Після інциденту завідувачка школи та інструктор написали заяви на звільнення, а з усіма колективами дитячих садків провели виховні роботи. Ми писали про цей випадок тут.

Чому це відбувається?

Можливо працівники освітніх закладів дійсно неуважні. Може жителі так званої росії настільки аполітичні, що навіть державних символів власної "країни" не знають. А може ми наочно спостерігаємо процес лагідної українізації на території так званої росії;-)
Хай там як, але й діти, й батьки, й освітяни тепер запам’ятають символи України назавжди small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01