ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Hamster Kombat: гра з російським слідом і сумнівними обіцянками

Hamster Kombat — популярна гра-тисялка в соцмережах, де користувачі через телеграм-бот збирають монети, тицяючи по зображенню гризуна. Зібрані монети нібито можна конвертувати в токени, а потім продати за справжні гроші. Однак, варто бути обережними, перед тим як грати в неї. Сьогодні пояснюємо чому.
ПРАВДА
ПРАВДА

Hamster Kombat — гра-тицялка на рекламу якої ви найімовірніше натрапляли в соцмережах (грають через телеграм-бот). А може навіть друзі чи рідні пропонували зареєструватися й натицяти трохи монет, які в майбутньому нібито можна перевести у справжні гроші.

Але не поспішайте грати, маємо кілька застережень проти цієї забави. Найперше — у неї стирчать російські вуха.

 

Що за гра?

Гравцям пропонують тицяти по зображенню гризуна — чим частіше потрапляєш по ньому, тим більше монет заробляєш. У грі люди виконують щоденні завдання, збирають картки, монети, одне слово — прокачують свого хом’яка. А якщо приведеш у гру друга — отримаєш бонуси.

У підсумку зароблені монети користувачі нібито можуть конвертувати в токени (різновид криптовалюти), а вже далі продати їх на криптобіржі за справжні гроші.

 

Перше застереження — російський слід

За допомогою ресурсу Who.is бачимо, що домен гри зареєстрований в російській компанії Ru-Center, штаб-квартира якої знаходиться в москві. Не важко здогадатися, що дані гравців зберігаються на російських серверах.

Цілком імовірно, що, граючи через бот телеграму, гравець ділиться своїми особистими даними з розробниками. А це щонайменше ім’ям та номер мобільного. Нагадаємо, що російські силовики за російським законом можуть вимагати й отримати усі дані, що зберігаються на серверах рф.

На сайті гри відсутня будь-яка інформація про розробника та юридичну реєстрацію, але, найімовірніше, Hamster Kombat — творіння самих росіян. А від росіян що? Правильно! Тримаймося якомога далі й не підтримуймо вкотре їхній бізнес.

 

Друге застереження — принцип гри

Нині гра нараховує понад 42 мільйони користувачів. Усі вони зароблять легких грошенят? Навряд. Трохи порахуймо. Уявімо, що розробники дійсно роздали якусь кількість токенів для ТОП гравців. Хай це буде щедро — 25 мільйонів токенів для мільйона гравців, які натицяли в сумі 10 мільярдів монеток.

10 млрд монеток / 25 млн токенів = 400 монеток за 1 токен.

Припустімо, що ви грали без фанатизму, просто, коли з’являлася зайва хвилька часу, і назбирали 100 тисяч монеток. За умовної ціни 0.1$/токен, ви отримаєте 25$ за ваші 250 токенів.

А тицяли ви по хом’яку протягом ± 6 місяців щодня заходячи в гру. Варте воно втраченого часу? Навряд. І це ще дуже гарний варіант, але… окрім справжніх гравців існують ще боти, які тицяють не у вільний час, а 24/7.

Чи вдасться вам перевершити бота? Ні. А таких ботів можуть бути сотні тисяч, і, швидше за все, саме вони будуть тими «ТОП» гравцями, які отримають якусь кількість токенів від розробників.

Теоретично, на проїзд в метро заробити можна, але, знову ж таки, гра не вартує свічок — крім втрати великої кількости часу, потрібно реєструватися на біржі й мати справу з конвертацією валют та додатковими комісіями за послуги. Людям, які далекі від усього цього, буде важко розібратися.

 

Третє застереження — безплатний сир лише в мишоловці

Тут можна довго не пояснювати. Ми живемо у світі, в якому заробити легких грошей непросто. Той хто обіцяє таке, швидше за все, заробить на вашій участі. Hamster Kombat — саме такий варіант.

 

Ви запитаєте як заробляють розробники? Дуже просто.

  1. По-перше, гравці вкладають свої монети в покращення свого хом’яка, щоб назбирати в перспективі більше монет;

  2. По-друге, розробники уже мають телеграм канал з понад 18 мільйонів учасників, а реклама на такому майданчику коштує немало;

  3. По-третє, ймовірно, розробники збирають таку величезну авдиторію, щоб впливати на курс токенів на біржі, і коли гра лусне, а вона лусне, розробники це використають для своїх цілей.

Сама назва гри «Битва хом’яків» натякає. Не будьте одним із них small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01