ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Моя хата скраю – першим ворога зустрічаю

Фразеологізм «моя хата скраю» у поширеному сприйнятті означає: це мене не стосується, це не моя справа. Проте істинне значення цього прислів'я наочно втілили на Троєщині в Києві. І читається воно так: «Моя хата скраю – першим ворога зустрічаю»
ПРАВДА
ПРАВДА

Мурал із озброєним військовослужбовцем зобразили на стіні крайнього шістнадцятиповерхового будинку району. Його видно ще здалеку, на підступах до столиці, де степи та ліси. "Дивиться" він у бік Чернігівщини, звідки наступали російські окупантські війська.

Військовослужбовець, який віднині стоятиме на захисті Києва з півночі - це спортсмен Максим Яловцов із позивним Регбіст. Він займався футболом з 15-ти років. Вболівав за київське «Динамо», був ультрасом.
Після початку повномасштабного вторгнення, Максим разом із однодумцями організовано збирав групи добровольців, серед яких було багато фанатів Динамо. З перших днів хлопці брали участь в обороні столиці.
20 березня 2022 року росіяни нанесли авіаудар по торговому центру «Retroville» у Києві, де базувався Максим і більшість його хлопців. Будівлю було повністю зруйновано, але Максим першим кинувся діставати своїх друзів з-під уламків стін та надавати першу медичну допомогу.
Через пів року після вибуху на «Ретровілі» Максим згадував кожного, хто загинув у той день. А наступного дня загинув і сам у тилу ворога під час виконання бойового завдання зі звільнення української землі від окупації. На це завдання майже ніхто не наважувався піти.

"Коли твої дії говорять голосніше, ніж слова, твоя слава обганяє світло", — такі слова написані на муралі small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сергій Одаренко
Сергій Одаренко
редактор По той бік новин
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01