ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

На Київщині виявили вибухонебезпечні предмети: як уберегти своє здоров'я?

На Київщині знайдено вибухонебезпечні предмети, що можуть детонувати від найменшого руху. Поліція закликає громадян не торкатися підозрілих об’єктів та негайно повідомляти про них на номер 101.
ПРАВДА
ПРАВДА

На Київщині знайшли вибухонебезпечні предмети, які можуть здетонувати від найменшого руху! Не підходьте і не торкайтеся, якщо найдете щось підозріле — дзвоніть на 101. Попередьте рідних, особливо дітей!

 



Про що йдеться

Із самого ранку збентежені батьки розсилають по шкільним вайбер-чатикам застереження про боєприпаси, розкидані на території Василькова, Глевахи та інших населених пунктах Київської області. Це сталося, мовляв, після російського обстрілу ракетою X-101 з касетною бойовою частиною.

“Не чіпати! Не підходити! При переміщенні вибухають!” — застерігають про небезпеку в таких повідомленнях.

Пізніше новина про цю загрозу розлетілася й численними телеграм-каналами. Оскільки жодних офіційних підтверджень їй не було, все лишалося на рівні чуток.

Лише нещодавно поліцейські Київщини підтвердили, що небезпека таки є.

“Після чергового обстрілу рф правоохоронці виявили на території області фрагменти небезпечних касетних суббоєприпасів. Вибухонебезпечні предмети становлять загрозу життю і здоровʼю людини та можуть здетонувати від найменшого руху. Категорично забороняється торкатися предмета та пересувати його!” — застерігають поліцейські.

Вони також радять не ходити поблизу місця обстрілу та негайно інформувати профільні служби у разі виявлення підозрілих предметів.

На світлинах, які опублікували поліцейські, можна побачити такі самі предмети, які раніше поширювали в вайбер-чатах, телеграм-каналах та інших соцмережах.

Попри те, що інформація виявилася правдою, ми все ж наполегливо радимо дослухатися саме до офіційних повідомлень. Наприклад, в повідомленні поліції нічого не сказано про тип ракети та не названі конкретні місця, де можна знайти вибухонебезпечні предмети small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01