ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Напишіть про Голодомор у Вікіпедії та запаліть свічку пам’яті 25 листопада

Закликаємо читачів долучитися до написання та поліпшення статей у Вікіпедії на теми, в яких вони компетентні. Вікіпедія не має штатної редакції журналістів, а усі статті пишуть активісти, тому кожен з достатньою кількістю знань може стати автором й посприяти розвитку цієї важливої справи.
ПРАВДА
ПРАВДА

 У цьому тексті три важливі ініціативи, як завжди - читайте до кінця.

Ви ж пам’ятаєте, що у Вікіпедії не існує штатної редакції журналістів? Усі статті пишуть активісти. Стати одним із них може будь-хто: ми, ви, ваш сусід, депутат чи зварювальник. Ми закликаємо вас обрати для себе тему, в якій ви компетентні, і наповнювати українськомовну онлайн-енциклопедію.

Визначитися з вибором допоможуть чинні редактори, які вказують напрямки тем, що мають найбільші прогалини. Так, з 25 листопада по 4 грудня вони закликають створити чи поліпшити статтю про Голодомор. Акція зветься «Запаліть віртуальну свічку пам'яті і знань…»

 Список статей до створення та поліпшення можна переглянути за посиланням.

Також перегляньте статтю у Вікіпедії про своє рідне село, місто чи містечко — чи є там згадка про Голодомор? Чи наведено дані про кількість жертв, згадуються пам’ятки культурної спадщини пов’язані з тими подіями, інші дані? Доповніть відповідний підрозділ статті, або додайте новий.

Якщо ви раніше не створювали статей у Вікіпедії, то для початку роботи перейдіть у навчальну майстерню.

Нагадуємо, що вже завтра, 25 листопада — День пам'яті жертв голодоморів в Україні, 90-і роковини геноциду українського народу.

У цей день о 16:00 українців запрошують долучитися до Загальнонаціональної хвилини мовчання, а також до всеукраїнської акції «Запали свічку». Кожен охочий може засвітити вогник у домівці або поставити лампадку біля меморіалу чи хреста пам’яті жертв голодоморів.

Ті, хто планує відвідати меморіал у Києві, зможе долучитися до акції й передати необхідне для військових через волонтерів «Печерські котики». З 14:00 до 18:00 буде організований збір для Збройних сил України. Ознайомитися з переліком потрібних речей можете за посиланням або ж дивіться на ілюстрації під цим дописом  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01