ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Незвичний міський гість гуляв Києвом: так, але це був не олень, а лань

До одного з районів Києва завітала тварина, яку поліція у фейсбук пості назвала оленем. Пояснюємо, чому це не олень, а лань та чому різниця між ними взагалі важлива
ПРАВДА
ПРАВДА

25 жовтня в Патрульну поліцію Києва повідомили, що до столиці завітав незвичний гість — лісовий олень. Він бігав уночі на вулиці Чистяківській.

Патрульні не змогли зупинити тварину, оскільки вона могла травмуватися. Вже надранок, коли лісовий гість забіг на територію дитячого садочку та приліг відпочити між корпусами, інспектори разом із працівниками Служби порятунку диких тварин приспали тварину та безпечно доставили її до найближчого лісу.

 «Дякуємо колегам за злагоджені дії та сподіваємося, що олень повернувся додому» — написали в патрульній поліції.

 Вчинок патрульних і рятувальників — шляхетний. Але це не олень, а лань.

Здавалося б — невелика різниця, у побутовій мові всіх тварин роду оленевих називають оленями. Однак у цьому випадку лань краще таки відрізняти від оленя, щоб зрозуміти, як вона забігла до мегаполісу.

Як пояснив нам доктор біологічних наук, автор блогу Стромата Леонід Горобець, олень посеред Києва трапляється, але це дивно, оскільки здебільшого вони в Україні дикі. Лані ж завезені й зазвичай до людей більше менше звичні. Деяких із них розводять в мисливських угіддях, а деяких взагалі під домом у парку. Тож лань посеред міста явище рідкісне, але не дивне.

«З точки зору кулінарії також все буде оленина. З точки зору еволюційної спорідненості це доволі різні тварини. Лані від оленів далі ніж вовк від шакала. Але ж зустріти віч-на-віч вовка чи шакала є різниця — чи не так?» — пояснює Леонід  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01