ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Петиція про присвоєння військовослужбовцю Олександру Плахуті звання "Герой України" (посмертно)

Сестра військового просить підтримати петицію про присвоєння звання "Герой України" своєму братові. Будь ласка, підтримайте петицію і за можливості поширте цей допис, щоб його побачило якнайбільше людей
ПРАВДА
ПРАВДА

«Сань, бачиш, я не здаюся, як ти мене і вчив», — пише Наталка Мамчур, сестра військовослужбовця 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Олександра Плахути.

Він загинув 19 січня 2023 року біля селища Серебрянка на Донеччині під час виконання бойового завдання, захищаючи Україну та українців від російських загарбників.

Вона просить відзначити внесок розвідника в захист державного суверенітету і територіальної цілісності України та присвоїти йому звання «Герой України» (посмертно).

Для цього Наталка створила на сайті президента петицію. Наразі її підтримало 7610 людей із 25 тисяч необхідних, щоб її розглянув Володимир Зеленський. Голосування триватиме ще 44 дні.

Команда «По той бік новин» просить вас, шановні читачі, підтримати цю петицію: https://bit.ly/42hzqFz або через QR-код на картинці.

 

Часто люди не голосують, бо не вміють цього робити або їм здається, що це надто складно. Насправді все простіше, ніж здається. Щоб полегшити ваш вибір, Наталка створила покрокову інструкцію. Вона вам знадобиться не лише цього разу, а й взагалі — зможете віддати голос за купу важливих ініціатив.

Олександр Плахута захищав батьківщину від російських окупантів ще у 2015-2016 роках. А від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії без сумнівів знову став на захист України.

Увесь час перебував у найгарячіших точках. Звільняв від російських загарбників міста і села Донецької, Луганської областей, зокрема — брав участь у знакових для перебігу російсько-української війни боях за Білогорівку в травні 2022 року.

Виганяв окупантів з Харківщини. За звільнення Харківської області отримав почесний нагрудний знак "Сталевий Хрест" від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

«Протягом місяця ми усі разом зібрали для Сані сім тисяч голосів. Навіть не сумніваюся, що він був би вражений. Але ще недостатньо. Потрібно набагато більше, а часу все менше. Тож вкотре прошу підписати, репостнути мою петицію. Попросіть друзів проголосувати чи розповсюдити у групах. Для однієї людини зібрати 25 тисяч підписів - забагато. Для тисячі людей зібрати по 20 голосів - легко», - закликає Наталка Мамчур.

Будь ласка, проголосуйте і за можливості поширте цей допис, щоб його побачило якнайбільше людей small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сергій Одаренко
Сергій Одаренко
редактор По той бік новин
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01