ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Правда чи фейк: Як у Хабаровську дітей нагородили грамотами з українською символікою

У Хабаровську дітям з дитсадка вручили грамоти з українським прапором. Батьки обурені, влада пояснює помилку.
ПРАВДА
ПРАВДА

У Хабаровському дитячому садочку, на так званій росії, дошкільнятам роздали грамоти з українською символікою. Про інцидент активно повідомляють українські медіа.

Це правда.

Курйоз стався 8 грудня 2023 року. У російському дитсадку №137 проводили змагання з піонерболу (спортивна гра з м'ячем часів совку, схожа за правилами на волейбол), у яких брали участь кілька дошкільних закладів. Переможців нагородили грамотами та печивом.

Обурені батьки дошкільнят, коли розгледіли на папірцях українську символіку, почали писати в соцмережах лайки на адресу організаторів змагання. 

На одному з російських сайтів одна з матерів розповіла, що її дитина запитала: чому на одній грамоті так, а на іншій ні? Вона відповіла, що це прапор іншої країни, мовляв, помилилася людина, так буває. Вирішила не скаржитися, але сказала про це вихователю. Пообіцяли розібратися. 

«Я обурена. Завтра я цю грамоту здам. Мені таке не треба», – написала вона. 

Після бурхливих обговорень, на ситуацію відреагувала місцева влада. Там повідомили, що інструкторка з фізкультури дитячого садочку №122 завантажила шаблон грамоти в інтернеті, роздрукувала і принесла на змагання.

Шаблон дійсно поширений і через Google знаходиться серед пріорітетніх результатів.

У мерії зазначили: «Це неприпустима ситуація. Наразі ці грамоти вилучено, триває перевірка щодо інциденту. З усіма співробітниками освітніх установ проведемо бесіди та іспити з приводу знання російської символіки. Наразі ці грамоти вилучено, триває перевірка щодо інциденту».

Сьогодні адміністрація садочка на одному з своїх ресурсів опублікувала нову фотографію. На ній можна побачити, що діти тримають грамоти уже з символікою країни-агресорки. 

Нагадаємо, що подібна ситуація сталася не вперше. Минулого року 30 серпня у дитсадку міста Чіта за участь у конкурсі «Містер та міс літо – 2022» дітям також видавали грамоти з символікою України. Завідувач та вихователь дитсадка були звільнені. Ймовірно, що така ж доля спіткатиме й організаторів цьогорічного змагання  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01