ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Пройдіть в укриття: як українців схвилював застосунок повітряних тривог, що повідомив про радіаційну небезпеку

Сьогодні вранці, 17 серпня, українці здивувались і занервували, коли мобільний застосунок “Повітряна тривога” попередив про радіаційну небезпеку й закликав пройти в укриття у Вознесенській, Прибужанівській та Олександрівській територіальних громадах, а також у місті Вознесенську. Проте як з'ясувалось згодом, 17 та 18 серпня на території Южноукраїнська й Вознесенського району проводитимуть багатоступеневі командно-штабні навчання із цивільного захисту. Ці навчання і стали причиною тривоги.
ПРАВДА
ПРАВДА


 Не тільки стурбовані родичі можуть наганяти паніку, начитавшись неперевірених телеґрам-каналів. Сьогодні вранці, 17 серпня, українці здивувались і занервували, коли мобільний застосунок “Повітряна тривога” попередив про радіаційну небезпеку й закликав пройти в укриття у Вознесенській, Прибужанівській та Олександрівській територіальних громадах, а також у місті Вознесенську. Усі ці громади — Вознесенського району Миколаївської області.

👔 Досить оперативно на ситуацію відреагував Олександр Сєнкевич - мер Миколаєва і розставив усі крапки над “і”: 17 та 18 серпня на території Южноукраїнська й Вознесенського району проводитимуть багатоступеневі командно-штабні навчання із цивільного захисту.

📢 Інформацію про навчання у Вознесенському районі підтвердив також і Віталій Кім - голова Миколаївської ОДАhttps://bit.ly/45cNtia

🧳 Він додав, що під час цих заходів планують відпрацьовувати практичні заходи з евакуації населення з умовних зон радіаційного зараження, ліквідації наслідків пожеж і ракетних ударів.

🚗❌ На час тренувань можуть обмежити рух транспортних засобів на дорогах регіонального та місцевого значень у Вознесенському районі.

☝️ Чудово, що влада здійснює такі навчання, адже готовність до загрози може врятувати життя. А проте не було б зайвим подбати і про завчасне попередження цивільних, аби не лякати їх подібними повідомлення про різні небезпеки, яких і так забагато в наших життях. На жаль, аж ніяк не навчальних  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01