ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Расизм в етері: скандальні заяви в програмі "Говорить Великий ЛЬВІВ"

Описуємо скандальну ситуацію, що відбулася на каналі NTA під час програми "Говорить Великий Львів". Гість цієї програми, громадський діяч Дмитро Корчинський, висловив расистські погляди, стверджуючи, що світ повинен підкорятися білим європейцям, а інші національності мають слухатися і працювати як гребці на галерах. Хоча ці слова були явно расистськими, ведучий програми, Віталій Крутяков, не звернув на них особливої уваги.
ПРАВДА
ПРАВДА

Расизм в етері наживо. На каналі NTA в програмі “Говорить Великий ЛЬВІВ”, яку самі творці називають “наймасштабнішим політичним ток-шоу заходу України”, запрошений гість громадський діяч Дмитро Корчинський озвучив расистські тези. Ведучий програми Віталій Крутяков на це жодним чином не відреагував.

 



Програма вийшла ще дев’ятого березня. Станом на зараз її переглянуло майже 30 тисяч людей. Дмитро Корчинський багато розповідав про те, що Україні слід очолити консервативні настрої у світі. А під кінець інтерв’ю, на 23-й хвилині, договорився до того, що, мовляв, у світі мають панувати білі європейці. А варвари мають слухатися і працювати, бути гребцями на галерах.

Щоб ви не подумали, що ми вирвали цитату з контексту або неправильно зрозуміли слова гостя, наводимо повну й дослівну розшифровку цього блоку розмови:

“Ми кажемо, що ерефія велика країна з величезним ядерним потенціалом. Вона може протистояти заходу. Та хусіти можуть, просто якісь там племена, нещасні люди, цілком можуть встановлювати свої правила щодо світової нафтоторгівлі. І ніхто їм нічого не може зробити. Тобто сьогодні так світ функціонує, що відчайдушні люди, які часто не мають достатньої кількості мізків, можуть цілком перемагати якісь великі структури. З причини слабкості цих структур.

Це все наслідок відмови від європейського колоніалізму, це наслідок того, що Європа припинила бути собою після Другої світової війни. Відмовилася від панування. Захід повинен панувати у світі, інакше світ загине. От що дає оцей урок, ми маємо витягти із всіх останніх десятиліть, а особливо з останніх двох років історії світу: світ загине, якщо захід у світі не буде панувати.

Але для того, щоб повернутися до панування, захід повинен відновити свої кондиції навіть не 19-го, я думаю, 17 століття. Ніяких компромісів з варварами. Варвари мають слухатися і працювати. Бути гребцями на галерах. А панувати мають білі європейці», — заявив Дмитро Корчинський.

На сарказм це, погодьтеся, анітрохи не схоже. Ведучий програми Віталій Крутяков не придав цим словам жодного значення та одразу перейшов до наступного запитання.

Ток-шоу “Говорить Великий ЛЬВІВ» — це не якась маргінальна програма. Серед її гостей багато відомих і впливових людей: ветеран російсько-української війни Євген Дикий, колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін, журналіст Віталій Портников, секретар РНБО Олексій Данілов та багато інших small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01