ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Російські підручники в школах Херсона

Журналісти регіонального видання встановили, що у деяких школах Херсона досі лишились пропагандистські матеріали, привезені росіянами ще у 2022 році.
ПРАВДА
ПРАВДА

Журналісти інтернет-видання kavun.city знайшли в деяких школах Херсона пропагандистські підручники, які привезли туди російські окупанти ще у 2022 році. Журналістам так і не змогли пояснити, для чого вони.
 
 
Підручники та інші пропагандистські матеріяли лежать у відкритому доступі, їх ніхто не приховує й не відокремлює. Шкільні працівники кажуть, що не можуть їх позбутися, бо вони «апріходавани».
Лише в одній із чотирьох шкіл, де журналісти побачили пропагандистську продукцію, чітко пояснили, що книжки зібрали окремо, склали відповідний акт і надіслати його до управління освіти. Подальша доля документа невідома.
На книжках помітні російські штампи бібліотек шкіл — вони встигли їх зробити, аби промаркувати продукцію. В підручниках є інформація і про «СВО» (так на росії називають геноцид українців), і про «екстремістські організації», й інші суто російські ненависницькі пропагандистські наративи щодо України.
 
Журналісти kavun.city припустили, що можливо ці книжки збирають для певних заходів або музею, але працівники шкіл нічого на це не відповіли. Полісмени, яких викликали до однієї зі шкіл, також не побачили нічого поганого у підручників окупантів в українських школах.
«Ну дітей же тут зараз немає, вони вчаться дистанційно», — така була їхня реакція поліції small logo
НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01