ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Топ-5 антиукраїнських висловлювань Навального

Російська «опозиція» насправді не означає абсолютне визнання української незалежності та здебільшого сповнена тією ж імперською сутністю, що притаманна путінській росії. Сьогодні хочемо це продемонструвати на прикладі висловлювань Алєксєя Навального про Україну.
ПРАВДА
ПРАВДА

Перше правило бійцівського клубу: не шукай спасіння в російській «опозиції». Вона з ніг до голови просякнута імперською сутністю. Якщо проаналізувати погляди та висловлювання так званих російських «лібералів», можна легко переконатися, що вони недалеко впали від своєї яблуньки-диктатора.
 
Ми підготували для вас Топ-5 антиукраїнських висловлювань Алєксєя Навального.
 
 
 1. «Крим – не бутерброд»:
 «Крим ‒ це що, бутерброд із ковбасою, чи що? Його туди-сюди повертати... Крим залишиться частиною Росії й більше ніколи в доступному для огляду майбутньому не стане частиною України», ‒ заявляв Навальний в інтерв'ю "Ехо Москви".
І хоча з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну він публічно змінив свою думку, не схоже, що це було щиро. Радше пристосуванство та прояв конформізму.
 
 2. У квітні 2022 року, в час коли Україна критично потребувала зброї та фінансової підтримки, "опозиціонер" закликав виділити кошти на рекламу замість фінансування зброї:
 «Один постріл із джавеліна коштує $230 000. За ці ж гроші ми отримаємо 200 мільйонів переглядів реклами різних форматів і забезпечимо щонайменше 300 тисяч переходів за посиланнями або щонайменше 8 мільйонів переглядів відео з правдою про те, що відбувається в Україні», ‒ написав був Навальний у фейсбук.
 
 3. У 2018 році Навальний в імперіалістичному дусі відреагував на створення Православної церкви України й вкотре підкреслив свою прихильність до «русского міра»:
 «Сьогодні відбудеться подія історичного масштабу. Розкол. Собор у Києві завершить створення Помісної церкви в Україні. РПЦ втратить до половини "живих" парафій. Те, що створювалося сотні років, було зруйновано Путіним і його ідіотами за чотири роки. Путін — ворог русского мира».
 
 4. Звичайно ж не стримав себе Алєксєй і у висміюванні української мови.
 «Якщо коли-небудь трапиться щось справді грандіозне, наприклад, летюча тарілка сяде в центрі Києва, то всі писатимуть: "Вау! На Україну прилетіли інопланетяни! Ура! Перший контакт!" А в коментарях сидітимуть українці й писатимуть: в Україну».

На коментар «усі грамотні люди пишуть: В Україну!» Навальний відповів: «я неграмотний значить. І всі навкруги такі ж».

 
 5. Також Навальний повторював імперіалістичну мантру про те, що нібито росіяни й українці один народ:
 «Це думка людини, яка провела велику кількість часу в Україні, і родичі в мене там. Я взагалі не бачу різниці між росіянами й українцями. Для мене взагалі ніякої різниці: одні й ті самі люди».
 
Подібних висловів можна знайти багато. І це навіть не аналізуючи заяви членів команди Навального. Чого тільки вартує їхнє обурення щодо корупції в “оборонно”промисловому комплексі Росії, так, ніби в цьому є щось погане (очевидно, що завдяки цій корупції окупанти виготовили менше ракет, якими тепер убивають українців).
 
Історія не знає умовного способу. Ми не знаємо, як би розвивалися події, якби Навальний замінив путіна. Але дозвольте припустити: команда Навального продовжувала б розвивати військовий потенціал росії на імперіалістичному фундаменті. А сам Алєксєй, судячи з його висловів, не посоромився б заявити щось на кшталт: «я клявся захищати конституцію своєї держави, а чотири області України й Крим належать, за цією ж конституцією, росії» small logo
НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01