ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Як росія просуває свій наратив про Україну у західних ЗМІ

росія активно просуває свої наративи про Україну в західних медіа, відволікаючи увагу від реальності того, що відбувається. Так, до прикладу замість висвітлення знешкодження військового об’єкта в Криму, англомовні ЗМІ зосередилися на втраті серед цивільних на захопленій росією території.
ПРАВДА
ПРАВДА

росія успішно просуває свій наратив про Україну в західних медіях. Про останній приклад із Криму розповідають журналісти Голосу Америки.

Англомовні ЗМІ, копіюючи російські заголовки, сконцентрувалися на втратах людей, котрі відпочивали на суверенній українській території, захопленій росією.

І це замість того, щоб показати суть події: знешкодження стратегічного військового об'єкту, який давав змогу росіянам щоденно вбивати мирних мешканців України.

 
 

Такий російський наратив помітили у таких виданнях, як BBC, The Guardian, CNN.

При цьому німецький оглядач Юрген Наудітт зафіксував: росія змінює свої повідомлення, спростовуючи сама себе.

Спочатку РФ заявляла, що збила ракету ATACMS (силами своєї ППО прямо над кримським пляжем), але потім відмовилася від цієї версії та звинуватила Україну в навмисній атаці.

“Одне правило завжди діє – росіяни завжди брешуть”, – пише Наудітт.

Журналіст чиказького WGN Radio Джо Ліндслі, який веде щоденні трансляції з України, наголошує – людей вбили залишки російської ППО, а не американська зброя, запущена українцями.

При цьому, каже він, про постраждалих українців, яких росіяни навмисно вбивають у мирному Харкові, ці ЗМІ не згадують.

“Де заголовки про цивільних, убитих росіянами у Харкові тільки кілька днів тому? Де заголовки про успіхи українців у використанні точної американської зброї для ураження місць, звідки Росія атакує вільних людей?” – запитує він колег small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01