ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Як росіяни заробляють на ютубі під час війни і як українці своїми переглядами допомагають їм у цьому

«Русні відключили всю монетизацію, вони нічого не можуть, грошей нуль». Ніт, це не так. Докладно пояснюємо, як окупантам вдається обходити санкції
ПРАВДА
ПРАВДА

 
Поліна, авторка популярного каналу "Хочу гратися - Перехочеш" (понад 103 тисячі підписників), де вона протидіє російській пропаганді, докладно пояснює, як окупантам вдається обходити санкції.

✔️1. Як працює монетизація ютуб?

Автор підключає монетизацію, розставляє рекламу впродовж відео і ютуб показує її глядачам. Потім виводить ціну за 1000 переглядів. У Поліни це 0,8-1$ в середньому. 200к переглядів ≈ 200$

✔️2. Згідно з Правилами монетизації каналів YouTube, рекламу на території росії не показують. Але в інших країнах (наприклад, в Україні) показують.

Що це означає?

Мешканці країни-агресорки🇷🇺 монетизують свою «творчість» за рахунок глядачів поза росією. І українці входять до цього переліку глядачів.

✔️3. Просто зараз українці можуть спонсорувати 🇷🇺 на ютубі. А самі росіяни не можуть.

Один зі свіжих прикладів: канал, який досі тягають українці, що вірять в "харошіх рускіх" — бед камєдіан. Його автор, знаючи ці життєзлами, зумисно зробив випуск, щоб збурити українців. Як результат — відео очолило українські тренди ютубу й отримало близько 11 мільйонів переглядів.

✔️4. росіяни не можуть створювати новий Google AdSense (сервіс контекстної реклами від Google) і підключати "партнерку".

Що це означає?
 
Нові автори не можуть створити облікові записи для виведення грошей. АЛЕ! Всі популярні блогери мають давні едсенси і їм ці заборони до лампки. Ба більше — чимало росіян зараз переходять в англомовний ютуб і підключають свої нові канали до своїх старих AdSense-обліковок.
У підсумку росіяни не можуть заводити нові едсенси, АЛЕ якщо вже є AdSense, то вони можуть робити нові канали і заробляти з них.

✔️5. Без "партнерки" не можуть рекламувати свої відео, бо ютуб не показує оголошення рекламодавців з росії.

Але це НЕ впливає на монетизацію самих відео.

✔️6. Пруфи

Популярні блогери країни-окупантки у своїх відео просять глядачів вмикати VPN, щоб їм капали грошенята (дивіться 1-2 скріни в коментарях до цього допису).

✔️7. Хтось скаже: "байдуже, вмикну VPN на росію і нічого вони не зароблять".

Насправді, якщо у вас ютуб преміум — зароблять (скрін 3). Якщо ж ні — ви просто збільшуєте їм перегляди і ютуб далі рекомендує це відео українцям, які не будуть заморочуватися з усіма цими маніпуляціями та просто подивляться відео.
Тому єдиний можливий варіянт — ПРОСТО НЕ ДИВІТЬСЯ РОСІЙСЬКЕ ВІДЕО!

✔️8. Аналітика ютуб авторів з москви.

4-5 скріни одного автора. 6 — іншого. Що ми бачимо? Гроші є, дата: серпень 2022 року.

✔️9. «Але ж вони не можуть вивести гроші, у них все під санкціями!»

Виводять, аж гай шумить. Наприклад, на картку tinkoff. Щоправда платять комісію 3% (але не менше $200). А комісія платиться якому банку? Правильно — російському. "Альфа" взагалі у себе на сайті радить куди треба йти, щоб вивести гроші (лінки для скептиків, це російські сайти, тому радимо не переходити).

✔️10. Що хочемо сказати в підсумку? Не дивіться росіян і не сподівайтеся, що їм нічого не платять. Платять і саме ВИ будете джерелом їхнього заробітку.

В українців є доступ до контенту зі всього світу, а хтось досі обирає саме одну країну — нашого ворога, окупанта, який просто зараз здійснює геноцид українського народу. І це ганьба.

✔️11. Де шукати українське

👉Сайт https://manifest.in.ua — майже 5 тисяч українських ютубканалів до вашого вибору.
Також По той бік новин неодноразово складав різноманітні підбірки:
👉Список україномовних ютуб-каналів — https://bit.ly/3D9ECTp,
👉Список україномовних ютуб каналів для ДІТЕЙ — https://bit.ly/3cHe9l3
👉Топ-9 мілітарних ютуб каналів — https://bit.ly/3wQG6xO
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01