ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Закликаємо підписати петицію про скасування реорганізації Довженко-Центру. Наразі її підтримало близько 3,5 тисяч людей із 25 тисяч необхідних

ПРАВДА
ПРАВДА

Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. Співробітники Центру очікують на звільнення і кажуть, що фактично це означає ліквідацію національного кіноархіву. 
 
І хоча в самому агентстві наголошують, що про ліквідацію не йдеться, кіноексперти, з якими ми поспілкувалися, не вірять жодному слову і кажуть, що це просто відмовки й окозамилювання. Наразі вони вирішують, як дати цій проблемі дієвого розголосу і хочуть ініціювати офіційне розслідування діяльності Держкіно. 
 

«Держкіно вирішило розділити цілісну колекцію Довженко-Центру, що формувалась з 1960-х років, між різними структурами. Передача колекції національного кіноархіву з високою репутацією в світі фейковій установі – величезний удар по міжнародному іміджу української влади, а в особливо під час війни», – кажуть у Центрі. 

Щоб захистити його, на сайті Кабінету Міністрів розмістили петицію про скасування реорганізації Довженко-центру. 

«Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру, що де-факто означає ліквідацію національного кіноархіву, який з 1994 року послідовно займається збереженням, дослідженням та популяризацією нашого кіно», – пише авторка звернення, мисткиня Єлизавета Мамона. 

Петицію можна підписати через банківські системи ідентифікації або електронним цифровим підписом. Сьогодні сайт дуже висне, але якщо проявити наполегливість, у вас усе вийде. Сова вже підтримала
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01