ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Закон про участь цивільних у захисті країні дозволяє вбивати окупантів, а не українців

Це не про безконтрольний обіг зброї, все буде через дозвільну систему МВС.
ПРАВДА
ПРАВДА

Новий «вкид» від окупантів. Такий собі Telegram-канал «Лєґітімний», який шифрується під український, повідомляє, буцімто відтепер українці можуть вбивати одне одного, виправдовуючи це тим, що вбили ворога 🤦‍♂️

🚫 Щоб ця маячня подіяла бодай на когось, московитські пропагандисти посилаються на закон, «який дозволяє цивільним брати участь у військових діях і використовувати зброю проти агресорів (проти російських військових і не тільки)».

Ця побрехенька не варта виїденого яйця. Ми про це пишемо, аби показати, наскільки неоковирною є ця дезінформація. Неозброєним оком можна побачити перелякану пику загарбників.
 
❗️ Річ у тім, що дев’ятого березня дійсно набув чинності закон про участь цивільних у захисті країни, який діятиме у період воєнного часу. Він дозволяє простим українцям на законних підставах отримувати та використовувати зброю та боєприпаси для неї й застосовувати їх проти військовослужбовців країни-агресора.
«Цивільні особи не несуть відповідальності за застосування вогнепальної зброї проти осіб, які здійснюють збройну агресію проти України», — йдеться в законі.

Вони також можуть брати участь у протидії збройній агресії рф чи інших держав, використовуючи власну нагородну зброю, спортивну зброю, мисливську гладкоствольну, нарізну чи комбіновану зброю та боєприпаси до неї. 

Зрозуміло, що окупантам не дуже подобається, що відтепер засадити їм кулю в голову може буквально будь-хто. От вони й намагаються дискредитувати закон, який це дозволяє.
 
🔎 При чому роблять це так, що за найменшого критичного погляду стає зрозуміло, що фейковий допис адресований рардше росіянцям — буквально в кожному абзаці звертаються саме до них:
«На вас не поширюватимуться норми Женевської конвенції про військовополонених. Тобто вас і в полон брати не будуть»
Тепер розумієте? Кого це «в полон не братимуть»? 🤣 Очевидно це звернення адресоване не українцям❗️ Русня хвилюється що їх не братимуть у полон і кількість жертв серед москалів збільшиться.
 

Далі окупанти висновують: «Єсть падазрєніє, што тєпєрь каждий может убівать каждава, а патом ссилацца, што якаби убіл «враґа». За фразами типу «есть паодазраніє», «мноґіє в тєлєґрамє ґаварят» і таке інше приховується відсутність бодай найменшої доказової бази. По факту загарбники зрозуміли, що тепер їх відстрілюватимуть як звірів на полюванні і перепудили.

 
❗️ Хай там як, цивільні зобов’язані здати отриману вогнепальну зброю та невикористані боєприпаси поліції не пізніше, ніж за 10 днів після припинення або скасування дії воєнного стану в Україні.
 
🦉 Нагадуємо, що телеграм-канал Лєґітімний - ворожий канал, підконтрольний росії. Він бере участь у кампаніях з дестабілізації ситуації в Україні. З ширшим переліком таких каналів можна ознайомитися за посиланням.
 
 

 

 

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01