ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Запобіжні дії на заяви білоруських терористів

У Києві сьогодні терміново евакуювали дві лікарні. Це сталось після погроз голови білоруського КДБ Івана Тертеля, який заявив, що в цих медичних закладах Україна нібито переховує терористів-диверсантів. Проте мер Києва Віталій Кличко наголошує, що це абсолютна брехня та провокація ворога.
ПРАВДА
ПРАВДА

Сьогодні в Києві терміново евакуювали дві лікарні, одна з яких дитяча. За інформацією КМДА, причиною цього стало відео, на якому анонсували ворожий удар по медичних закладах столиці, в яких нібито перебувають військові.

Це запобіжна реакція на інформаційну атаку та заяви білоруських терористів.


Очільник білоруського “КДБ” Іван Тертеля, виступаючи 25 квітня на так званих “VII Всебілоруських народних зборах”, зробив буквально терористичні погрози в бік українців:


"Всі ці обличчя, їхня діяльність та плани комітету відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу рішуче. Серед терористів є і вбиті, й поранені, без сумніву усіх їх наздожене покарання. Навіть не зважаючи на те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська 30 та 32, де фактично заховалися за спини хворих дітей".


Це абсолютна брехня і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці. Про це заявили у КМДА.

 О 18:46 на евакуацію відреагував голова міста Віталій Кличко.

"Медики діють злагоджено, швидкі вивозять пацієнтів в інші лікарні міста. Робимо все, щоб убезпечити дітей, їх батьків, дорослих пацієнтів та персонал від можливої атаки на ці медзаклади, про яку заявив агресор”, – написав Кличко.

Він також згадав про відео з погрозами удару.

О 18:47 на ситуацію відреагували в Київській міській військовій адміністрації. Там назвали білоруські погрози інформаційною атакою.

"Поки що немає жодного підтвердження, яке б свідчило, що росія насправді збирається завдати таких ударів", - повідомив голова військової адміністрації Сергій Попко.

О 19:07 заяву зробили й в Службі безпеки України. Їхня оцінка збігається зі словами Попка.



"СБУ закликає сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку рф”.


Попри розуміння цього, всі правила безпеки та “протоколи дій” все одно були дотримані, аби “знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози".

О 19:58 Кличко додав, що всіх пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській уже евакуювали.

“Дякую медикам, технічному персоналу, працівникам швидкої за таку оперативну і злагоджену роботу! Життя і безпека людей — найголовніше!” - написав він.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як білоруські пропагандистські медіа повторюють кремлівські меседжі та виправдовують злочини російської армії в Україні small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01