ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Зеленський у «Хазяїні»: правда чи вигадка?

Розповідаємо про те, як у сучасній постановці п’єси Івана Карпенка-Карого «Хазяїн» ім’я одного з героїв, економа Зеленського, було змінено на Залуського. Наводимо докази, що дійсно в оригінальній виставі є прізвище Зеленського, але у сучасній інтерпретації його змінили на інше.
ПРАВДА
ПРАВДА

У п’єсі Івана Карпенка-Карого «Хазяїн» одного з економів звати Зеленським. У однойменній виставі в Театрі на Подолі цього героя вже звати Залуським.

Читачі просять нас перевірити інформацію, викладену на скрині під цим дописом. Його автор стверджує, що у п’єсі "Хазяїні", яку написав Іван Карпенко-Карий, є не дуже вправний економ на прізвище Зеленський. У творі він скаржиться на підлеглих йому «холопів», що «силу мають», боїться, що вони «можуть наговорити зайве».

І ось у новій постановці в Театрі на Подолі, за версією режисера Уривського, події "Хазяїна" перенесені в сучасність і Зеленський вже став... Залуським. Усі інші герої залишилися при своїх іменах і прізвищах.

Це правда.


 

У п’єсі Івана Карпенка-Карого «Хазяїн» одного з економів дійсно звати Зеленським.

У Театрі на Подолі нещодавно відбулася прем’єра однойменної вистави за мотивами цієї п’єси. Щоправда це не оригінальна постановка, а сучасне бачення від режисера Івана Уривського, «майстра модернових осмислень класики».

Той самий, хоч і переосмислений, Зеленський за версією режисера вже зветься Залуським. Його грає актор Сергій Сипливий  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01