ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Звідки в сім'ї російського військовослужбовця український холодильник?

Як український холодильник опинився в російській глибинці , що приблизно за 4,5 тисяч кілометрів від України?
ПРАВДА
ПРАВДА

У соцмережах поширюють відео, на якому сім'я загиблого російського військовослужбовця скаржиться на те, що не може отримати компенсацію від держави. В певний момент в кадр потрапляють дверцята холодильника, на яких чітко видно фабричну наліпку, на якій написано українською мовою: «2 роки повна гарантія. Веко».
Відео правдиве. Воно вийшло 17 липня на російському ютуб каналі "А поговорить?" Ведуча Іріна Шихман у випуску під назвою "Грошей дали лише на труну та пам'ятник" розповідає, як прийомна родина вбитого окупанта Іллі Васілєнка скаржиться на невиплату компенсацій від "Міноборони росії" за смерть військового. 
 
З огляду на численні факти мародерства російських солдат, які виносили з будинків українців буквально все: від унітазів і килимів до трусів і купонів, так само вони могли вивезти з України в росію і цей холодильник. Або ж відправити його поштою з Білорусі.
 
Завдяки українськомовній наліпці відео стало вірусним. Особливо в Україні. Ведуча це помітила і схаменулася. Незабаром в своєму телеграм-каналі опублікувала свою версію того, як український холодильник міг опинитися в російській глибинці (будинок російського окупанта знаходиться в селищі Чунський Іркутської області, що приблизно за 4,5 тис. км [sic!] від України). 
 
У доданому до публікації аудіофайлі мати загиблого стверджує, буцімто холодильник купила сім років тому з рук якоїсь сім’ї, що приїхала в їхнє селище з Алтаю. Скільки він у них був, вона не знає. Але судячи з наліпки на задній стінці його випустили в 2012 році. Перевірити, наскільки правдиві її слова, наразі неможливо. 
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01