ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Звідки взявся "ЧВК Редан", чим він загрожує і до чого тут росія?

У батьківських вайбер-чатиках активно поширюють попередження про те, що в Україну проникає агресивний російський рух «ЧВК Редан», який під виглядом флешмобу збурює українських підлітків до масових бійок
ПРАВДА
ПРАВДА

Це явище набуло такого розголосу, що від нього застерігають навіть класні керівники:

«У суботу та неділю були такі зібрання в центрі Полтави, про що ви могли дізнатися з різних соціальних груп. Прохання контролювати діток в позаурочний час та вихідні», — таке повідомлення вчителя переслали нам читачі з прохання перевірити чи це часом не російська дезінформація.

На жаль, це правда. Цей агресивний флешмоб планувався не лише в Полтаві, але й, наприклад, у Харкові, Дніпрі та Львові. Його запустили з росії. На щастя, в Харкові поліція спрацювала на випередження і попередила масову бійку. Ніхто не встиг постраждати.

Cуть флешмобу зводиться до того, щоб влаштувати бійку в місті з іншими підлітками. Редан (інша версія Рьодан) — це субкультура, яка протягом останніх днів через масові бійки набула популярності на росії. «ЧВК» створили під упливом аніме-серіалу Hunter x Hunter. Там є бандитське угруповання з аналогічною назвою — «Редан».

 
Хоча воно не має жодного відношення до воєнізованих угруповань, абревіатура «ЧВК» — це найімовірніше відсилка до російського терористичного угруповання «Вагнер», яке в Україні займається етнічними чистками, масовими катуваннями та вбивствами українців.
Правоохоронці затримали 245 учасників масового заходу, з яких 30 повнолітніх. Серед неповнолітніх 149 хлопців та 66 дівчат. З ними працюють ювенальні поліцейські. До відділів поліції, куди доставили учасників, запрошуються батьки. Слідчими відкрито кримінальні провадження за двома статтями — організаторам загрожує до 10 років.

«Я звертаюся до всіх дорослих. Будьте уважними з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло, - написав начальник поліції в Харківській області Володимир Тимошко. — Війна йде не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших з вами дітей задля досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо це зупинити. Тільки разом ми переможемо цих варварів. Давайте не дозволимо державі членистоногих покалічити наших дітей ще більше, ніж вони скалічені війною зараз!» small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сергій Одаренко
Сергій Одаренко
редактор По той бік новин
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01