ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Пам’ятка-фейк щодо «сексуального насильства від іноземних найманців»

Російська пропаганда вкотре повернулася до свого улюбленого коника про «нетрадиційні європейські цінності» і яким загрозливим це все є для «традиційних». Цього разу надрукували "пам’ятку" для Збройних сил України «ЗА алгоритмом дій при насильницьких діях іноземних військовослужбовців». Ні, це не наш хибодрук. Мабуть, перекладав той же поліглот, що й «розпові вчительке»
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

Саму пам’ятку на відео начебто знаходять в особистих речах загиблого українського військового. На фото показують ще одну – щоб створити ілюзію, що їх військові носять із собою. Щоправда, незрозуміло нащо – бо там раптом 10 речень і жодного номера телефону, куди звертатися. А лише словесні поради, які можна легко запам’ятати.

Кілька слів про оформлення

Стилізовано все під пам’ятки, які розробляла для військових ще з 2014 року Юридична сотня. Шрифти – візуально дуже схожі.
Далі знову цитуємо: «В умовах збільшення кількості іноземного контингенту з нетрадиційною сексуальною орієнтацією у ЗСУ, солдати можуть бути піддані сексуальному насильству». Тобто, майже поставили знак дорівнює між певною сексуальною орієнтацією та словом «ґвалтівник».
 
У порадах вказані 5️ кроків, як цього уникнути. І вже на першому ж російська пропаганда зашпорталася, назвавши військових-іноземців найманцями. Бо так їх називають лише росіяни – «наёмники». [ай доунт уонт ту хев уіз ю (ім'я найманця)].
 
Взагалі можна розбирати логіку кожної з порад, присікатися та висміювати. Однак навряд чи варто копирсатися у фейковому папірці. Краще покажемо ще один доказ, чому ця писулька несправжня.
 
На відео російський окупант розповідає, що такі листки знайшли у двох українських бійців. В описі вказано, що «чутки про насильство в ЗСУ ходять вже давно. Але тепер, виходить, проблема досягла таких масштабів, що втрутитись вирішили аж в Києві».
 
У самому низу листка стоять символи Міноборони та Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників російсько-української війни. Мовляв, ці поради узгоджені з відповідними структурами. Однак Держслужба у справах ветеранів існувала у 2014-2018 роках, а наприкінці 2018 її реорганізували у Міністерство у справах ветеранів. Дивно, що «аж у Києві», на думку російської пропаганди, про це не в курсі. Мабуть, за приклад оформлення брали старіший порадник для військових, де ще справді були герби Міноборони та Держслужби у справах ветеранів (див фото в першому коментарі).
 
Що ж до лексики, нагадаємо, що немає поняття «нетрадиційна» сексуальна орієнтація. Є гомосексуальність, гетеросексуальність, бісексуальність та асексуальність. Однак ні це, ні національність, ні релігійна приналежність не мають значення, – всі, хто боронить нашу країну від окупантів, однаково цінні. А гомофобні ідеї нехай залишаються у росіян – бо серед іншого й цим ми від них і відрізняємося

Авторка: Ірина Небесна

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01